والدین سمی
بسیاری از والدین، رفتارِ سمی گونه دارند و خود بی خبرند. در این مقاله، درباره ی رفتارهای معمولِ والدین سمی صحبت می کنیم.
.
والدین سمی چه کسانی اند؟
بسیاری از والدین، با احساسِ گناه ناشی از حسِ ناکافی بودن برای فرزندشان زندگی می کنند. برخی از آنها متوجه می شوند که رفتارِ درستی ندارند و از طرفی، رفتار و تربیت صحیح را نیز نمی دانند. گروهی دیگر، سمی هستند، اما خودشان بی خبرند و نهایتاً گروهی دیگر، سعی می کنند با فرزندشان هیچگونه برخوردی نداشته باشند، نکند که یک والدِ سمی شوند. قبل از معرفیِ برخی رفتارهای یک والدِ سمی، اجازه دهید تعریفی از این شخصیت داشته باشیم.
والد سمی، پدر یا مادریست که در ارتباط با فرزندِ خود، رفتارهایی بروز می دهد که نه تنها باعثِ پرورش روان و ایجاد خصلت های خوب در فرزندش نمی شود، بلکه به عکس، ذهنیت و عادت های نامناسبی را در او شکل می دهد، به روانِ او آسیب می رساند و از زندگیِ سالم و موفق دور می کند.
.
رفتار والدین سمی
برخی از رفتارهای یک والدِ سمی عبارتست از این که:
– نیاز فرزندش را تنها در خوراک، لباس و جای خواب می داند و برای نیازهای روانی و عاطفیِ او وقت نمی گذارد.
– بخاطر کوچکترین اشتباه، فرزندش را سرزنش و تحقیر می کند و گاهی اوقات به تنبیه بدنی رو می آورد.
– بدون اینکه به کودکش یاد بدهد، از او انتظار دارد کاری را بلد باشد، با ادب ظاهر شود و اعتماد به نفس نشان دهد.
– فرزندش را ناتوان و وابسته می بیند. همواره بجای او تصمیم می گیرد. اینکه با چه کسی دوست باشد، در چه رشته ای تحصیل کند و یا با چه کسی ازدواج کند.
– استعداد فرزندش را مسخره می کند. چون از نظر او بی معنی و بی فایده است. “نقاشی که نشد کار!” معمولاً توصیه می کند سراغ چیزی برو که “نون داشته باشه”
– خودش قانون می گذارد، خودش هم قاضی و دادستان و مجری ست. قوانینی که می گذارد بر اساس انصاف نیست، بلکه بر اساس میل شخصی اوست. هر زمان هم صلاح بداند، زیرِ آن می زند.
– از رئیس و همکار و همسایه حرف می شنود و ضربه می خورد، اما چون زورش به آنها نمی رسد، موضوعِ کوچکی را در ارتباط با فرزندش بهانه کرده و تمام عقده و ناراحتی اش را سر او خالی می کند، چون زورش به بچه ی مظلومش می رسد.
– جلوی بقیه از فرزندش بدگویی می کند، او را دست می اندازد و باعثِ تحقیرِ او می شود.
.
.
حالا چه کنیم؟
اگر شبیه یک والد سمی بوده اید و دوست دارید مسیرِ ارتباطی با فرزندتان را اصلاح کنید، بایستی با خود و فرزندتان صادق باشید و ظاهرسازی نکنید. فرزندتان را در آغوش بگیرید. از اعتراف به اشتباهات خود ابا نداشته باشید. مسئولیت اقدامات و رفتارهای خود را به دوش بگیرید. گاهی اوقات از فرزندتان درخواست بخشش کنید. از این کار احساس شرم نداشته باشید. از او بپرسید که برای جبران فلان رفتارتان، چه کاری از دست تان بر می آید. به حرفها و درد دلش گوش دهید!
فرزند شما دوست ندارد تا پایان عمر رابطه اش با شما خراب باشد. او به ارتباطِ عاطفی با شما نیازمند است و دوست دارد در نظرش، فردی امین و قابل اطمینان دیده شوید. دوست دارد از شما کمک بگیرد و روی شما حساب کند. اگر در اصلاح رفتارتان سهل انگار باشید، شما را در مقابلِ خود می بیند و دچارِ سوءتفاهم می شود. بدین لحاظ تا پایان عمر از شما دل چرکین خواهد بود.
کتاب “فن بیان و اعتماد به نفس فرزندان” >> اینجاست <<
.
تربیت هوشمندانه فرزند
ما یک آموزش جامع 20 ساعته به نام ” تربیت هوشمندانه فرزند ” آماده کرده ایم که بصورت کاربردی و دقیق، نکات اساسی برای حل مشکلات بچه ها و تربیت یک فرزندِ سالم و موفق را به شما آموزش داده است. حتماً توضیحات این دوره ی ارزشمند را با کلیک بر روی تصویر زیر ملاحظه بفرمایید.