تقویت بیان

یکی از بهترین تمرینات برای تقویت بیان و تلفظ، تمرین بلندخوانی است.

.

چرا بلندخوانی

تمرین بلندخوانی، هم باعث تقویت تارهای صوتی ما می شود که صدای ما را رساتر خواهد کرد و هم نحوه ی بیان و تلفظ ما را اصلاح می کند تا کلمات را واضح تر و بصورت شمرده شمرده تلفظ کنیم.

برخی از افراد و بسیاری از کودکان، موقع صحبت کردن، اصطلاحاً “جویده جویده” حرف می زنند، یعنی انتهای کلمات را می خورند و برخی حروف را درست تلفظ نمی کنند. این نحوه ی بیان باعث می شود که شنونده، متوجه آن کلمات نشود و جملات را به درستی درک نکند.

حتی اگر مشکل خاصی در بیان تان نمی بینید، این تمرین می تواند کلام تان را واضح تر و جذاب تر سازد. به همین خاطر، مدتها خودِ من این تمرین را انجام می دادم و در حال حاضر هم هر روز، پسر 9 ساله ام آن را انجام می دهد.

.

آموزش مقدماتی >> فن بیان بزرگسال <<  (کلیک کنید)

.

نحوه ی انجام تمرین

کافی ست که یک کتاب را باز کنید. کتابی که متن سنگینی ندارد. یک کتاب آموزشی می تواند گزینه ی مناسبی باشد.

درون کتاب، یک قسمت را مشخص کنید و شروع به خواندن متن با صدای بسیار بلند نمایید. هدف اینست که صدایتان نزدیک به داد زدن (و نه داد زدن) باشد. بایستی به تارهای صوتی تان، کمی فشار بیاورید.

در اینحالت سعی می کنیم تمامی کلماتِ کتاب را بسیار دقیق تلفظ نماییم. به این شکل که تمام حروفِ هر کلمه را تا حرف آخر، بصورت واضح ادا می کنیم. این کار، برای تقویت بیان ما بسیار مؤثر خواهد بود.

.

.
قبل از این تمرین

نکته ی مهمی که وجود دارد اینست که قبل از انجام این تمرین، حتماً بایستی صدای خود را گرم کنید تا به تارهای صوتی تان، آسیب نرسد.

اگر بدون گرم کردن صدا، شروع به انجام این تمرین نمایید، مثل اینست که از حالت نشسته، ناگهان بلند شوید و شروع به دویدن با سرعت زیاد نمایید. مطمئناً عضلات بدن شما دچار گرفتگی و درد خواهد شد.

با اینحال، هنگام انجام این تمرین، هر زمان احساس درد در گلو کردید بایستی تمرین را متوقف کرده و چند ثانیه استراحت نمایید تا درد، برطرف شود.

.
آموزش مقدماتی >> فن بیان و اعتماد به نفس فرزندان <<  (کلیک کنید)

.

توضیحات ویدئویی من را نیز مشاهده نمایید:

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *