آنچه قدرت کنترل زندگی می دهد

یکی از مهمترین آیتم های عزت نفس که به ما قدرت تغییر زندگی می دهد، مسئولیت پذیری ست. معمولاً در اتفاقات و بعضاً اختلافات، ما طبیعتاً دنبال مقصر هستیم و بصورت ناخودآگاه دنبال عاملی خارج از خودمان می گردیم تا تقصیر را به گردن او بیندازیم.

.

به این معنی که نقش طرف مقابل را پررنگ می کنیم و می گوییم: تو باعث شدی، حرکت تو باعث شد، دولت باعث این مشکل شد، شرایط جامعه اجازه نداد کاری انجام دهم یا هر چیزی شبیه به این، که اتفاقاً در جای خود نیز درست است. یعنی نقشی که برای طرف مقابل در نظر می گیریم در جای خود درست و قابل پذیرش است.

اما موضوع مهم اینست که تا زمانی که روی نقشِ طرفِ مقابل در آن اتفاق، متمرکز باشیم، آن اتفاق تغییری نخواهد کرد، چون ما رفتار دیگران را تعیین نمی کنیم و در آن تأثیری نداریم.

نهایت کاری که می توانیم انجام دهیم اینست که طرف مقابل را وادار کنیم که به اجبار، کاری که مورد نظر و دلخواه ماست، انجام دهد. معمولاً این اتفاق نخواهد افتاد و درگیری را بیشتر خواهد کرد.

موضوع اینست که اگر مسئولیت پذیری در وجود ما باشد، ما به دنبال نقش خودمان می گردیم و پاسخ به این سؤال که “نقش من در این اتفاق چیست؟”

شاید حتی ۵ درصد از علت رخ دادن این اتفاق، به عهده ی من باشد و ۹۵ درصد دلایل، مربوط به دیگران و تقصیر سایرین باشد. اما آیا همان ۵ درصدی که ناشی از رفتار نامناسب، کم کاری یا سهل انگاری من بوده است، نمی تواند تغییر کند؟

.

.

مسئولیت پذیری یعنی اینکه من می پذیرم همان ۵ یا ۱۰ درصد از نقش خودم، باعث رخ دادن بخشی از این اتفاق شده است و اگر نقش خود را تغییر دهم و بهتر، ایفای نقش کنم و شخصیت و رفتاری از خود نشان دهم که تأثیر دیگری روی آن اتفاق بگذارد، در آن صورت می توانم شرایط را عوض کنم.

معمولاً این تأثیر، باعث می شود تا بخشی از آن مسئله برطرف شود و آن موضوع، به سمت حل شدن پیش برود.

اما تا زمانی که روی نقش دیگران و مسئولیت و تقصیر دیگران تمرکز می کنم، هیچگاه اتفاقات، مناسبِ حال و شرایط من، تغییر نخواهد کرد. 

.

ویدئوی زیر را ملاحظه فرمایید:

.
.
اولین قدم برای ساختن عرت نفس را بدون ریسک بردار:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *