هشت مرحله یادگیری بدون فراموشی دانشگاه هاروارد

هشت مرحله یادگیری بدون فراموشی دانشگاه هاروارد که فراموشی را به صفر می رساند.

لطفاً با دقت این مراحل را پیگیری نمایید و از نتایج آن شگفت زده شوید:

فایل صوتی این آموزش که بخشی از کارگاه “بهبود تفکر به کمک نقشه ذهنی” است را می توانید بصورت رایگان از این صفحه دریافت نمایید.

.

۱- نگاه اجمالی به کل کتاب

این مرحله زمانی ست که یک کتاب را برای اولین بار تهیه می‌کنید. در این مرحله، کتاب را بررسی مختصری می نمایید تا بفهمید درباره چیست؟ چه موضوعاتی دارد؟

نگاهی به فهرست می اندازید تا ببینید دارای چند فصل است؟ کتاب چند صفحه دارد؟ و اطلاعاتی از این دست را درباره کتاب بدست می­ آورید.

البته کتابی که از قبل با آن آشنا هستید و یا قسمتی از آنرا خوانده اید، نیازی به این مرحله ندارد. این مرحله ممکن است یک دقیقه زمان ببرد، یا شاید پنج دقیقه و یا بیشتر. این زمان، بستگی به حجم کتاب دارد.

.

۲- بررسی اولیّه یک فصل یا یک بخش از کتاب

در مرحله ی دوم، بخشی را که می خواهید بخوانید انتخاب می­ کنید. سپس عنوان فصل را نگاه می کنید. تیترها و قسمتهایی که درشت­ تر از دیگر مطالب نوشته شده را می­ بینید. به مطالبی که رنگی نوشته شده دقت می­کنید و در انتهای فصل هم اگر خلاصه یا نتیجه­ گیری و یا پرسشی وجود داشت به آن هم نگاهی می‌اندازید.

در این مرحله، متن خوانده نمی شود. تنها یک سری اطلاعات اولیه از این فصل بدست می آید. منظور از اطلاعات اولیه آنست که بفهمید موضوع مطالب این فصل درباره چیست؟ احتمالاً یک یا دو دقیقه و یا حتی بیشتر طول خواهد کشید. این نیز بستگی به حجم آن فصل از کتاب یا قسمت مورد نظر دارد. در بعضی مواقع که حجم فصل زیاد است – بعنوان مثال ۵۰ یا ۶۰ صفحه – می­ توانید آنرا به چند قسمت کوچکتر تقسیم کنید.

.

.

۳-  سؤال­ گذاری

 در مرحله ی سوم با توجه به اطلاعاتی که از مرحله ی دوم بدست آورده ­اید، چند سوال در ذهنتان طرح می­ کنید و یا روی کاغذ می آورید، شاید این سوالات خیلی کلی باشند و یا شاید اساساً جواب آنها درون متن نباشد.

هدف از این کار، ایجاد تمرکز در هنگام مطالعه است. با این کار، هنگام مطالعه، تمرکز بیشتری خواهید داشت و بهتر مطالب را درک می کنید، زیرا ناخودآگاه به دنبال پاسخ سؤالات خود خواهید بود. تمام دانشمندان و مخترعین، بخاطر سؤالات ذهنی شان و فعالیتهای غیر ارادی که برای رسیدن به پاسخ داشته اند، به موفقیت دست یافته اند. ایجاد سؤال در ذهن، شما را به سوی پاسخ هدایت می کند.

سوال­ گذاری، کنجکاوی و خلاقیت می آفریند. همه دیده بودند که سیب از درخت می ­افتد، اما به آن توجه نمی کردند. نیوتن برای این رویداد، سؤال ایجاد کرد “چرا سیب از درخت به پایین افتاد؟”

.

دوره رایگان “فن بیان” (از اینجا وارد شوید)

..

۴- خواندن متن

در این مرحله متن را بخوانید. به هر نکتۀ کلیدی که رسیدید همان لحظه آنرا یادداشت نمایید. آنرا به بعد موکول نکنید، بایستی همان لحظه که نکته ی مهمی را دیدید، اینکار را انجام دهید و البته سعی کنید کلمات کلیدی را یادداشت نمایید. هنگام خواندن، روی قسمتهایی که متوجه نشدید، معطل نشوید و یا برنگردید تا دوباره آن را بخوانید. فقط یک علامت سوال (؟) در کنار قسمت مورد نظر قرار دهید.

گاهی اوقات ممکن است در ادامه، توضیح ابهام خود را مشاهده نمایید و بدین صورت آنرا برطرف نمایید و اگر توضیحی نیز در آن مورد وجود نداشته باشد، راهکار آن نیز ارائه خواهد شد؟ در این مرحله نکات مهم را به شکل خطی پشت سر هم یادداشت نمایید. در این مرحله، الگوی یادآوری یا طرح شبکه ­ای هنوز وارد نشده است.

.

 ۵-  بازنگری

 مرحله ی پنجم، مرحله ی بازنگری است. در این مرحله، نکاتی که در مرحله ی قبل نوشته بودید را یک بار مرور می نمایید تا ببینید آیا با دیدن آن کلمات کلیدی، قادرید جملات و مطالب مربوط به آنها را به یاد آورید یا خیر؟

اگر توانستید که عالی ست، اما اگر نتوانستید، دوباره به متن مراجعه کرده و جمله یا عبارتی که درباره ی آن نکته است را مطالعه می نمایید و در صورتی هم که احتیاج به تصحیح داشت، این کار را انجام می­ دهید.

علت اینکه با دیدن کلمات کلیدی، جمله ی مربوط به آن را به یاد نمی آورید دو چیز است:

۱- کم یادداشت کرده­ اید یا

۲- بد یادداشت کرده ­اید.

در مورد اول بعنوان مثال بایستی ۵ نکته را یادداشت می­ کردید امّا ۳ نکته را نوشته اید و یادداشت­تان ناقص است. برخی افراد به گونه­ ای یادداشت ­برداری می­ کنند که بعداً خودشان نیز نمی­ دانند منظورشان چه بوده

 و در مورد دوم، نکته ­ای یادداشت کرده ­اید که کلیدی و مهم نبوده است.

.

۶- الگوی یادآوری

در این مرحله، مطالبی که در مرحله ی چهارم یادداشت کرده ­اید و در مرحله ی پنجم مورد بررسی و بازنگری قرار داده ­اید را بر روی یک الگوی یادآوری وارد می نمایید که به نقشه ذهنی معروف است.

.

.

..

کارگاه نقشه ذهنی در شرکت همراه اول:

برای مطالعه ی توضیحات این کارگاه، روی تصویر بالا کلیک نمایید

.

می خواهم در کارگاه غیرحضوری “نقشه ذهنی” شرکت کنم. (از اینجا وارد شوید)

.

.

۷- تفکر و امتحان

مرحله ی  هفتم، مرحلۀ تفکر و امتحان است. خود را درباره ی آنچه بدست آورده اید، مورد آزمایش قرار دهید. بدین صورت که الگوی ترسیم شده در قسمت قبل را در ذهن ترسیم نموده و روی کاغذ بیاورید.

اینکار را از شاخه های اصلی شروع می کنید و وارد شاخه های فرعی می شوید و هر جزء را یک به یک رسم می نمایید.

ممکن است بعضی بخشها را از یاد برده باشید. ایرادی ندارد، ابتدا سعی کنید آنرا به خاطر آورید و اگر چیزی به یادتان نیامد، به نقشه ی ذهنی خود برگردید و آنرا مشاهده کنید و طرح خود را تکمیل نمایید.

در این حالت، ذهن شما، دریافت بهتری خواهد داشت و کلمات کلیدی بهتر و به مدت طولانی تری در ذهنتان خواهد نشست. این تلاش برای به خاطر آوری، بسیار مفید و مؤثر است.

شاید برایتان پیش آمده که امتحانی را داده­ اید که یک سؤال آنرا نتوانسته اید پاسخ دهید. هر چقدر فکر کرده اید، پاسخ آن به یاد شما نیامده است.  آنروز، بعد از امتحان که به کتاب مراجعه کردید، با تعجب دیدید که جواب آنرا بلد بودید، اما در لحظه ی امتحان، چیزی به یاد نمی‌آوردید.

مدتها بعد، امکان دارد پاسخ سؤالاتی را که در امتحان داده ­بودید را فراموش کنید، امّا پاسخ این سوال را هرگز از یاد نمی برید.

دلیل این موضوع آنست که شما روی این سؤال خیلی فکر کرده­ بودید و ذهن شما با آمادگی و تشنگی ای که از آن تفکر بدست آورده بود، جواب سوال را به خوبی فهمید و برای مدت طولانی آنرا نگهداری کرد.

.

.

۸-  مرور

 در مرحله ی مرور الگویی که رسم کرده بودید را همانند یک معلم برای خودتان یا شخص دیگری توضیح دهید.

هفت مرحله ی قبل، مراحل یادگیری بودند و بایستی بدانید که یادگیری نمی تواند ضامن یادآوری باشد. مرحله ی مرور که همان یادآوری است را بلافاصله پس از مرحله ی امتحان انجام‌ دهید.

فرایند ادارک در سه مرحله شکل می‌گیرد:

خواندن، یادگیری، یادآوری

خیلی از افراد در دو مرحله ی اول مشکل خاصی ندارند، یعنی مطالب را می­خوانند و یاد هم می‌گیرند. اما زمان یادآوری دچار مشکل می­ شوند.

مرحله ی مرور که همان یادآوری است، چند قسمت دارد که در صورت درست اجرا شدن، نتیجه ی باورنکردنی از آن می گیرید. در این مرحله، جدیت نقش مهمی دارد، یعنی بایستی با جدیت، همه ی مراحل را انجام دهید.

.

با توجه به منحنی فراموشی ابینگهاوس (نمودار بالا)، مراحل مرور و تعداد آن بصورت زیر می باشد.

۱- مرور بلافاصله بعد از تفکر و امتحان است،

۲- بعد از ۲۴ ساعت یکبار دیگر الگوی یادآوری را مرور می­ نمایید،

۳- یک هفته ی بعد، بار دیگر الگوی یادآوری را مرور می­ کنید،

۴- یک ماه بعد، دوباره مرور را انجام می دهید،

۵- پس از گذشت چهار ماه از مرور قبل، یکبار دیگر الگو را مرور می­ کنید.

.

دقت داشته باشید ابتدای زمانهایی که بیان شد از همان تاریخ مرور قبل است. یعنی اگر اولین مرور مثلاً در تاریخ ۹۶/۳/۹ شکل گرفته، مرحله دوم در تاریخ ۹۶/۳/۱۰ مرحلۀ سوم در تاریخ ۹۶/۳/۱۷ ، مرحلۀ چهارم در تاریخ ۹۶/۴/۱۷ و مرحلۀ پنجم در تاریخ ۹۶/۸/۱۷ شکل می­ گیرد.

.

شاید این سوال پیش بیاید که این همه مرور، وقت­گیر نیست؟ در جواب باید گفت که این روش، روی صدها و هزاران نفر تجربه شده است و نتیجه اینکه تمام مراحل هشتگانه ی یادگیری و پنجگانه ی مرور، به اندازه ی دو بار خواندن معمولی، به زمان نیاز دارد.

نکته دیگر اینکه اجرای این روشها روی همه ی درسها و مطالب ضرورتی ندارد، بلکه می­ توانید آنرا فقط روی دروس و مطالبی که دارای اهمیت بیشتری هستند و برای یادگیری و مرور آنها، به وقت بیشتری نیاز دارید، اجرا نمایید.

.

دوره رایگان “اعتماد به نفس” (از اینجا وارد شوید)

.

بهتر است یک کلاسور یا پوشه­ تهیه کنید و طرح­های مربوط به درسهای مختلف را دسته ­بندی ­نمایید و درون کلاسور یا پوشه قرار دهید. مثلاً طرح­های زیست­ شناسی، فیزیک، عربی، ریاضی، معارف و … را به طور جداگانه، در کلاسور یا پوشه، طبقه ­بندی  کنید.

سپس در قسمت بالای طرح­ها، در سمت چپ یا سمت راست، تاریخ ­هایی را بنویسید که باید در آن روز، نقشه ی ذهنی خود را مرور نمایید و یک مربع هم در کنارش بکشید.

حالا هر روز، قبل از اینکه درس آن روز را بخوانید، بررسی می­ کنید که تاریخ مرور کدام طرح فرا رسیده است و آن را مرور می­ کنید و بعد از مرور، یک علامت درون مربع می­ گذارید، به این معنی که این طرح در تاریخ معین خودش مرور شده است و به همین منوال تاریخ­های بعدی را هم تعیین می ­کنید.

پس توجه داشته باشید، مرور بر خواندن مقدم است. امکان دارد در یک روز، یک مرور داشته باشید، در یک روز دیگر سه مرور و در روزی دیگر، ده مرور و بعضی روزها هم شاید طرحی برای مرور کردن نداشته باشید.


.

امروزه متخصصین یادگیری همگی معتقدند، این شیوه ی یادگیری، کاملترین و بهترین روش مطالعه است. حتی اگر تمام هشت مرحله را نیز نتوانید انجام دهید، باز هم تأثیر گذار خواهد بود.

دانش ­آموزان و دانشجویانی که این روش را عمل کرده ­اند، به نتایج باورنکردنی دست یافته اند. عده ­ای شاید تصور کنند که این روش­ها فقط در مطالب حفظی کاربرد دارد، خیر. این روش در همه ی مباحث از جمله مباحث محاسباتی، یادگیری زبان­های خارجی و سایر مطالب نیز کاربرد دارد.

برگرفته از dabiraan.ir

.

آموزش رایگان “فن بیان” _ دوره غیرحضوری

برای مطالعه ی توضیحات این آموزش، روی تصویر بالا کلیک نمایید.

57 دیدگاه برای «هشت مرحله یادگیری بدون فراموشی دانشگاه هاروارد»

  • مرداد-1397 در t 11:27 ب.ظ
    Permalink

    سلام این روش خیلی وقته که دیگه در سطح جهانی استفاده نمیشه و یه جورایی نا کار آمد هست 

    پاسخ دادن
    • مرداد-1397 در t 5:17 ب.ظ
      Permalink

      ممنون از نظردهی شما

      خیر، این روش کاملا منطبق بر عملکرد مغز است و اتفاقا روی موضوعات مختلف در حال پیاده سازیست

      پاسخ دادن
    • مهر-1397 در t 12:57 ب.ظ
      Permalink

      طبق چه منبعی شما این حرف رو می زنید؟

      لطفا بدون پشتوانه صحبت نکنید!

       

      پاسخ دادن
      • اردیبهشت-1398 در t 1:07 ب.ظ
        Permalink

        لطفا روشهای جدیدی که در جهان استفاده می شود را بفرمایید

        تا صحبت شما از یک ادعا خارج شود

        ممنونم از توجهتون

        پاسخ دادن
  • خرداد-1398 در t 5:13 ب.ظ
    Permalink

     در مرحله چهارم تنها یک بار خوندن مطلب کافیه ؟؟؟

    پاسخ دادن
    • خرداد-1398 در t 9:15 ق.ظ
      Permalink

      سلام

      سپاس از توجه شما

      بله، یکبار خواندن متن با دقت و طبق روش ارائه شده، کافیست

      با آرزوی بهروزی

       

      پاسخ دادن
  • تیر-1398 در t 8:27 ب.ظ
    Permalink

    اين روش و آقاي عباس منشم خيلي خيلي توصيه کرده بودن ولي متاسفانه با پول ميفروشنش درحالي که اينجا رايگانه

    پاسخ دادن
    • تیر-1398 در t 9:01 ق.ظ
      Permalink

      سلام به شما دوست عزیز

      خوشحالیم از جلب نظر شما

      مطالب سایت تا حد امکان رایگان است، امیدوارم بهره ببرید

      پاسخ دادن
  • مرداد-1398 در t 1:28 ق.ظ
    Permalink

    سلام از شما تشکر میکنم که راه های بهبود سطح دانش و تحصیل نسل جوان رو،که برای بدست آوردنش هزینه های همه جانبه کردید،،بصورت رایگان در اختیار همگان قرار میدید.

    امیدوارم نگرش میهن دوستی  و نوع دوستی شما در سطح جامعه گسترش روزافزون پیدا کنه.

    با آرزوی توفیق الهی برای شما.سپاس.

    پاسخ دادن
    • مرداد-1398 در t 9:18 ق.ظ
      Permalink

      سلام به شما خانم ندری گرامی

      خوشحالم که مورد توجه شما قرار گرفته است و ممنونم از قدرشناسی و عزت نفس بالای شما

      به امید دیدار شما در سمینارهای آموزشی موسسه

      پاسخ دادن
  • مرداد-1398 در t 7:38 ب.ظ
    Permalink

    سلام و ممنون از تجربیاتی که به آسانی در اختیار خوانندگان قرار دادید . لطفا کمی در مورد مرحله ی الگو نویسی توضیح بیشتری بدهید . مثلا اینکه چگونه می توان الگو نویسی خلاصه و کاملی  نوشت …

    ممنون 

    پاسخ دادن
    • مرداد-1398 در t 9:20 ق.ظ
      Permalink

      سلام به شما محمد عزیز

      این توضیحات بایستی بصورت شفاهی ارائه شود. در صورت امکان یک پیام به دایرکت بنده در اینستاگرام دهید تا برای شما فایل صوتی ارسال کنم

      @amirahmadi_59

      پاسخ دادن
    • مهر-1398 در t 9:41 ق.ظ
      Permalink

      خوشحالیم. ممنون از انعکاس نظرتان

      پاسخ دادن
  • بهمن-1398 در t 6:38 ب.ظ
    Permalink

    کاملا از روی متدهای اموزشی اقای سیدا رونویسی کردین

    پاسخ دادن
    • بهمن-1398 در t 9:34 ق.ظ
      Permalink

      دوست عزیز

      بهتره بدونید که علم و تکنیک، در یک گروه تحقیقاتی تولید می شود و توسط کارشناسان آن حوزه مورد استفاده قرار می گیرد

      آقای دکتر و سایر مدرسان نیز از همین تکنیکهای تولید شده استفاده می کنند و مخترع آن نیستند

      پس متوجه باشید که اگر روشی را در یک کلاس دیدید، دلیل بر آن نیست که سایرین، روش این کلاس را دزدیده باشند، بلکه همه در حال استفاده از یک روش استاندارد تحقیق شده هستند

      ممنون از صبوری شما

      پاسخ دادن
    • بهمن-1399 در t 4:40 ب.ظ
      Permalink

      پس دانشگاه هاروارد روش مطالعه آقای سیدا رو دزدیده ؟؟!!!!!!!!

      پاسخ دادن
      • اسفند-1399 در t 4:55 ب.ظ
        Permalink

        مطمئنا آقای دکتر سیدا، از روش دانشگاه هاروارد استفاده فرموده اند

        پاسخ دادن
  • اسفند-1398 در t 7:21 ب.ظ
    Permalink

     این مطلب قابل توجه دانشجویان آزمونهای حقوقی باشه…

    فوقلاده س.متشکرم

    پاسخ دادن
    • اسفند-1398 در t 7:54 ق.ظ
      Permalink

      سپاس از توجه شما دوست خوبم

      پاسخ دادن
  • فروردین-1399 در t 3:32 ب.ظ
    Permalink

    سلام و خسته نباشید این  روش از نظر من خیلی وقت گیر هست  واس درس های که حجم متنی شون زیاد

    پاسخ دادن
  • فروردین-1399 در t 1:19 ب.ظ
    Permalink

    سلام 

    ممنون از متن خوبتون

    یک سوالی داشتم

    یک کتابی که مثلا حدود ۱۰ فصل دارد و صفحات زیاد دارد ، این مراحل بایدچطور باشد؟

    برنامه مرور چطور میبشود؟

    ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ دادن
    • فروردین-1399 در t 7:40 ب.ظ
      Permalink

      سلام و سپاس از توجه شما دوست خوبم

      اگر مطالب هر فصل اینقدر زیاد است که می تواند در یک مایندمپ قرار گیرد، می توانید برای این کتاب ۱۰ مایندمپ تهیه نمایید و در هر بار مرور، آنها را مطالعه نمایید

      در هر صورت، تعداد مایندمپ شما بستگی به حجم محتوای کتاب تان دارد

      با آرزوی موفقیت های بیشتر

      پاسخ دادن
      • فروردین-1399 در t 1:28 ب.ظ
        Permalink

        ممنون  از جوابگویی شما 

        برای حفظ لغات زبان یا شعر چطور ، چه روشی پیشنهاد میدهید؟

        برای مرورانها منظورم لغات زبان روش علمی ان چی هست؟

         

        پاسخ دادن
        • فروردین-1399 در t 10:01 ق.ظ
          Permalink

          سپاس از شما جناب محمد عزیز

          برای حفظ لغات، یکی از بهترین روشها، روش یادگیری لاینتر هست که خوشبختانه اپلیکیشن های خوبی هم در این رابطه ارائه شده که می توانید در موبایل خود از آن استفاده کنید

          موفق باشید

          پاسخ دادن
      • فروردین-1399 در t 2:12 ب.ظ
        Permalink

        به فرض یک کتاب ۱۰ تا مایندمپ داریم و خواندن کل کتاب مثلا یک ماه طول میکشد

        ایاهر ماینمپ برنامه مرور خودش را باید گذاشت مثلا هر ماپندمت یک مرور ۲۴ ساعته، یک مرور یک هفته و..

        یا اینکه کل کتاب کل مطالعه ان که تمام شد ، همه مایندمپ ها را یکجا با هم دربرنامه مرور میاوریم

        ممنون میشم جواب دهین

        پاسخ دادن
        • فروردین-1399 در t 10:03 ق.ظ
          Permalink

          بله، روش اصولی اینست که هر مایندمپ را با روش مرور ازائه شده یادآوری بفرمایید

          پاسخ دادن
  • فروردین-1399 در t 11:51 ب.ظ
    Permalink

    با سلام و وقت بخیر

    روش فتوریدینگ که این روزها زیاد شنیده می شود را چگونه ارزیابی می کنید؟

    پاسخ دادن
    • فروردین-1399 در t 10:05 ق.ظ
      Permalink

      با سلام و تبریک بخاطر ورودتان به سایت

      تکنیک اصلی بکار رفته در روش فتوریدینگ و سایر روشهای مشابه، دقیقا همین مراحل است که در این مقاله خواندید

      با تشکر 

       

      پاسخ دادن
      • تیر-1399 در t 6:00 ب.ظ
        Permalink

        سلام برای برعکس رفتن این تکنیک یعنی تبدیل یک تصویر مایندمپ به نوشته چه مسیری رو پیشنهاد می دید؟

        پاسخ دادن
        • تیر-1399 در t 11:53 ق.ظ
          Permalink

          سلام دوست خوبم
          نمیدانم چه دلیلی برای اینکار وجود دارد.
          مایندمپ مختص شماست و قرار نیست شخص دیگری از آن سر در بیاورد.
          شما هم بصورت واضح و گویا، به مایندمپ خود رسیده اید که برای شما کاملاٌ قابل فهم است.
          سپاس از توجه تون

          پاسخ دادن
          • مهر-1400 در t 12:53 ب.ظ
            Permalink

            برای کنکور عمن روش را اجرا کنیم موفق میشیم بدون کتاب تست؟

          • مهر-1400 در t 8:48 ق.ظ
            Permalink

            دوست خوبم، بایستی تمام مراحل رو بصورت کامل انجام بدید تا مطالب در ذهن شما تثبیت بشه. تسلط روی مطالب هست که باعث میشه نکات تستی رو هم به سرعت پاسخ دهید. سپاس از توجه شما

  • فروردین-1399 در t 8:17 ب.ظ
    Permalink

    سلام

    برای مطالبی که خیلی جزیی هستند مثل آناتومی چ پیشنهادی دارید؟

    الگوی یادآوری باید ب چ شکلی باشه برای مطالبی ک بسیار حجیم هستند

     

    پاسخ دادن
    • شهریور-1399 در t 7:31 ب.ظ
      Permalink

      سلام بر شما
      ممنون از انرژی خوبتون
      خوشحال می شیم که در پیج آموزشی ما هم حضور داشته باشید
      insta: amirahmadi_59

      پاسخ دادن
    • آذر-1399 در t 12:49 ب.ظ
      Permalink

      سپاسگزارم از توجه و بهره مندی شما

      پاسخ دادن
  • آبان-1399 در t 12:15 ب.ظ
    Permalink

    با سلام
    سوالی ک از خدمتتون داشتم اینه ک اگر کتابی را ک برای اولین بار میخوانیم، مگه با ی بار خواندن مطلب،میشه ب نکات مهمش پی برد!؟
    و اونو فهمید!؟
    و اگه نکته ای جا بمونه،چطور پی ببریم؟
    با تشکر از شما

    پاسخ دادن
    • آذر-1399 در t 12:49 ب.ظ
      Permalink

      سلام عباس آقای عزیز
      مسلما هیچگاه با یکبار خواندن، به کل مطالب آگاه نخواهیم شد
      موضوع اینست که همان مطالبی که فراگرفته اید را به این روش می توانید به خاطر بسپارید
      البته بزرگان گفته اند که کتاب خوب را بایستی چندین بار خواند، به این دلیل که با هر بار خواندن، مطلب جدیدی برداشت خواهید کرد.
      با آرزوی کامیابی

      پاسخ دادن
  • آذر-1399 در t 3:16 ب.ظ
    Permalink

    سلام ببخشید ميخواستم بدونم روش تصویر سازی ذهنی به چه دردی میخوره
    چون ‌‌خیلی جاها در این باره حرف زدن متل روش کاخ ذهنی ومیگویند که خیلی مفیده نظر شما چی هست؟
    ممنون میشم اگر جواب دهید

    پاسخ دادن
    • دی-1399 در t 9:09 ق.ظ
      Permalink

      روش تصویر سازی ذهنی، در موارد مختلفی از زندگی قابل استفاده است و تاثیرات بزرگی دارد. این تاثیرات بخاطر ساختار مغز و ارتباط آن با متافیزیک، بحث بسیار گسترده ایست که پیشنهاد می کنم برای آشنایی بیشتر به پیج اینستاگرام من به آدرس faenho.ir@ وارد شوید و دنبال نمایید. سپاس از همراهی شما

      پاسخ دادن
  • اسفند-1399 در t 9:15 ب.ظ
    Permalink

    عالی بود راه بهتری وجود ندارد مثلاً تند تر بتونیم سوال حفظ کنیم

    پاسخ دادن
    • اسفند-1399 در t 4:58 ب.ظ
      Permalink

      هر چه بیشتر تمرین کنید، سرعت مغزتان بالاتر خواهد رفت

      پاسخ دادن
  • اسفند-1399 در t 9:19 ب.ظ
    Permalink

    ببخشید
    اگه بخوایم ۵۵۰تا سوال حفظ کنیم حداقل باید هر روز چند سوال رو حفظ کنیم که یادمون بمونه

    پاسخ دادن
    • اسفند-1399 در t 4:57 ب.ظ
      Permalink

      محدودیتی برای ذهن وجود نداره، می تونید تمام سوالات رو در مایندمپ بیاورید

      پاسخ دادن
  • مرداد-1400 در t 11:33 ب.ظ
    Permalink

    سلام بر جمع
    دوستان، من دقیقاً ۱۷ سال پیش از روش ۵ مرحله مرور دکتر سیدا استفاده کردمو به بهترین نتیجه رسیدم. در واقع برا کنکور از این روش استفاده کردم. برا همه درسهام برنامه‌ریزی کردم. کلِ کتابهامو با توجه به زمانی که تا کنکور داشتم تقسیم‌بندی کردم. بعد برا هر قسمت که می‌خوندم، جداگانه ۵مرحله مرور با تاریخ‌هاش مشخص می‌کردمو به وقتش اجرا می‌کردم. باور کنید بهترین نتیجه‌رو گرفتم. الانم تصمیم دارم برا ارشد و دکترا ادامه تحصیل بدم. با همین روش ان‌شا‌الله . شما هم یاعلی بگید و شروع کنید.موفق باشید

    پاسخ دادن
    • شهریور-1400 در t 11:13 ق.ظ
      Permalink

      سلام بر شما دوست خوبم
      ممنونم از اشتراک گذاری تجربیات تون
      قطعا روش دانشگاه هاروارد یک روش مستند و “امتحان پس داده” هست و در تمام زمینه ها می تواند استفاده شود
      امیدوارم همچنان پرقدرت ادامه دهید و خبرهای خوبی از شما بشنویم
      سپاسگزارم

      پاسخ دادن
  • آبان-1400 در t 2:34 ق.ظ
    Permalink

    سلام جناب.
    خوب هستید؟
    ببخشید بنده یک سوال خدمتتون داشتم.
    بنده یک محصل پایه نهمی هستم و همانطور که میدانید درس ها کم کم
    سنگین می‌شود و مطالب ، پر حجم تر و فشرده تر می‌شوند.
    میخواستم ببینم با این روشی که شما ارائه کردید میتوانم درس های
    خود را طوری بخوانم که به طور کامل در ذهنم ثبت شوند؟
    با تشکر از سایت خوب و کارآمد شما.

    پاسخ دادن
    • آبان-1400 در t 11:52 ق.ظ
      Permalink

      سلام محمد امین عزیز
      بله، کاملا عملی و قابل انجام است. ممکنست در ابتدا کمی به نظر مشکل برسد ولی بعد از چند بار تکرار این تکنیک، برای شما ساده تر خواهد شد.
      پیشنهاد می کنم “بهبود تفکر به کمک نقشه ذهنی” را در همین سایت جستجو نمایید.
      موفق باشید

      پاسخ دادن
  • آبان-1400 در t 5:26 ب.ظ
    Permalink

    سلام
    ببخشید برنامه درسی یه دانش آموز کلاس دهمی
    رشته ریاضی فیزیک چطور باید باشه
    که به راحتی قبول شود

    پاسخ دادن
    • آبان-1400 در t 4:34 ب.ظ
      Permalink

      مهدی عزیز
      برنامه ی من در دوران دبیرستان (که الان کارشناسی ارشد الکترونیک از دانشگاه علم و صنعت دارم) ، مطالعه ی منظم روزانه بود. اگر فقط هدف شما قبولی در پایان ترم باشد، کافی ست که مطالب را برای روز آخر انباشته نکنید و اگر هدف، قبولی در کنکور هست، از همین الان، با روشهای تست زدن آشنا شوید.

      پاسخ دادن
  • فروردین-1401 در t 4:01 ب.ظ
    Permalink

    سلام من از امروز میخوام هشت مرحله رو شرع کنم اما اصلا متوجه نمی شم که باید الگو رو تی ذهنم مجسم کنم یا روی کاغذ بکشم ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

    پاسخ دادن
    • فروردین-1401 در t 12:55 ب.ظ
      Permalink

      سلام بر شما دوست عزیزم
      مسلما بایستی روی کاغذ بکشید. به توضیحات دقت بفرمایید. می توانید توضیحات صوتی را نیز بشنوید.

      پاسخ دادن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *