نحوه ی برخورد با افکار منفی
.
بخش بزرگی از ذهن مردم را، افکار منفی اشغال کرده است. آنها از وجود این افکار، رنج می برند و دوست ندارند آنرا تجربه کنند. بگذارید از تعریف افکار منفی شروع کنیم. در ادامه، راهکار حذف ریشه ای آن را ارائه می کنم.
.
.
افکار منفی یعنی چی؟
فکر کردن و بزرگ کردن موضوعی که بصورت مستفیم ما را تهدید نمی کند، ولی احتمال رخ دادن آن وجود دارد را فکر منفی می گوییم.
مثلاً ممکن است فکر منفی در همین حد به ذهن شما بیاید که “اگه یه وقت تو مدرسه، برای بچه م اتفاقی بیافته، چی؟ من چی کار کنم؟”
ممکن است این فکر منفی در مورد همسرتان باشد، زمانی که به تماس های شما پاسخ نمی دهد یا دیر جواب می دهد، یا اینکه دیر به منزل می آید. برای هر یک از این حالت ها ممکن است افکار منفی و نگرانی هایی سراغ شما آید.
حتی این فکر که “نکنه بیکار بشم، نکنه مریض بشم، نکنه تصادف کنم” از جمله افکار منفی ست که سراغ افراد می آید و بایستی مدیریت شود تا باعث آسیب نگردد.
.
.
چرا باید ازش دور بشیم؟
یک فکر منفی، انرژی ذهنی ما را می گیرد، آرامش ما را بر هم می زند و باعث ایجاد نگرانی در ما می شود.
یکی از اثرات مهمی که کمتر به ذهن می رسد، اینست که افکار منفی در مورد یک شخص، روی عکس العمل ما نسبت به او، تاثیر می گذارد.
مثلاً وقتی به فکر منفی در مورد خیانت همسرمان پر و بال بدهیم، با دیدن او، برخورد و واکنش بدی از خود نشان خواهیم داد، بدون اینکه چیزی ثابت شده باشد.
درست است که احتمال رخ دادن اتفاقات نادلخواه، وجود دارد و بهتر است بسیاری از چنین رخدادهایی از قبل، پیش بینی شود، ولی فکر کردن و مشغول شدن به آن، منطقی نیست و تنها انرژی ذهنی ما را می گیرد.
.
.
از کجا اومده؟
شاید برایتان جالب باشد بدانید که اگر ذهن خود را بصورت ارادی جهت ندهیم، به سمت افکار منفی خواهد رفت.
دلیل آن اینست که ما نوادگان اجدادی هستیم که اگر مدام به احتمالات خطرناک فکر نمی کردند و مراقب خود نبودند، طعمه ی یک حیوان وحشی می شدند و یا جان خود را از دست می دادند.
به همین خاطر، انسان های اولیه ای که با آرامش زندگی می کردند و احتمالات منفی به سرشان نمی آمد، منقرض شده اند و نسلی از آنان بر جای نمانده است.
اجداد ما بخاطر افکار منفی شان، توانستند زنده بمانند و ما نوادگان این نوع بشر هستیم. شاید مطالعه ی این مقاله موضوع را روشن تر کند.
اما مسئله اینجاست که الان حیوان وحشی دور و بر ما نیست و ما برای زنده ماندن، نیازی به چنین افکاری نداریم.
.
.
.
چطور از فکر منفی دور شویم؟
خیلی از افراد، از روی بی توجهی و عادت، به افکار منفی دامن می زنند و هر یک را تا مرحله ی مرگ و کفن و دفن، جلو می برند. تا زمانی که این افراد تصمیم به تغییر رویه ندهند، کاری برای آنان نمی توان کرد.
اما در طرف دیگر، اکثر افرادی که می خواهند از شرّ این افکار منفی خلاص شوند، با ورود فکر منفی به ذهنشان، شروع به درگیر شدن و کلنجار رفتن با آن می کنند.
در مباحث مهندسی جذب توضیح داده ایم که روی هر چیزی تمرکز کنید (چه مثبت و چه منفی) آن را در زندگی خود بزرگتر و بیشتر می نمایید.
با دانستن این اصل مهم، در می یابیم که جنگیدن و درگیر شدن با فکر منفی، باعث انرژی دادن و تغذیه کردن آن می شود و همین امر، باعث می شود تا بیشتر در ذهن ما بماند و دفعات بیشتری به ذهن مان برگردد.
پس چه کار باید کرد؟
.
.
روشی که مبتنی بر اصول قانون جذب بوده و در “مهندسی جذب” نیز تشریح شده است، فکر کردن و تمرکز، روی نقطه ی مقابلِ آن فکر منفی ست.
مثلاً فرض کنید به ذهن شما می آید که “نکنه برای بچه م اتفاقی بیافته!” این در شرایطی ست که او در موقعیت خطرناکی قرار ندارد.
بر اساس آموزش های مهندسی جذب، روی هر چیزی تمرکز کنیم در زندگی ما قویتر می شود و گسترش می یابد.
به همین دلیل ما بصورت ارادی، به چیزی توجه می کنیم و روی فکری تمرکز می نماییم که دوست داریم اتفاق بیافتد، همان اتفاقی که دلخواه ماست.
کاری که بایستی بکنید اینست که تجسم کنید فرزندتان در کمال آرامش و امنیت، در حال بازی و شادی ست و در سلامتی به سر می برد. این تصویر را ببینید و آن را در ذهنِ خود بزرگ کنید. این فکر، بهترین و مؤثرترین کار برای حذف افکار منفی ست.
متوجه باشید که ناخودآگاه ما طبق عادت نیاکان ما عمل می کند و اگر آن را به حالِ خود بگذاریم، همان طوری فکر می کند که اکثر مردم جامعه فکر می کنند، همان طور که خانواده و نزدیکانمان می اندیشند.
کار ارادی ما اینست که به اتفاق مثبت فکر کنیم، انتخاب می کنیم که بجای فکر منفی، سراغ افکار مثبت برویم. این روش، ما را به سمت زندگی جدید هدایت می کند.
این شیوه، ایده های خوب را به ذهن ما می آورد. ایده هایی که زندگی ما را بهتر می کند، به سمت افراد و شرایطی هدایت می کند تا آن تصویرِ دلخواهی که در تجسم خود ساخته ایم، بوجود آید.
.
.
.
اتفاق های بعد از این، وابسته به آگاهی ما از آموزه های مهندسی جذب است. در صورت علاقمندی، روی تصویر زیر کلیک نمایید.
.