انرژیت را کجا مصرف می کنی؟

درباره ی انرژی ذهنی چیزی شنیده اید؟

برای درک آنچه می گویم، از شما میخوام ۳۰ ثانیه به چیزی فکر نکنید! اصلاً به هیچ چیز، حتی به خودِ “فکر نکردن” فکر نکنید.

می توانید چنین کاری انجام دهید؟ البته که نه! چرا چنین چیزی ممکن نیست؟

.

منبع عظیم انرژی

چون ذهن و درون ما، منبع عظیمی از انرژی ست که نمی تواند آزاد نشود. در واقع، اگر چه برای ما این امکان وجود دارد که انرژی جسمانی خود را ذخیره کنیم (مثلاً بخوابیم یا حرکت نکنیم) اما نمی توانیم جلوی مصرفِ انرژی درونی و فکری خود را بگیریم. در هر حال، این انرژی آزاد خواهد شد.

حالا سؤال اینست که این انرژی صرف چه کار یا چه چیزی می شود؟ کجا می رود؟ چطور ظهور و بروز پیدا می کند؟ … سؤالات مهمی که در این مقاله می خواهیم آن را بررسی کنیم.

.

پدیده ی نشخوار فکری

واقعیت اینست که ذهن ما نمی تواند فکر نکند و همواره و در هر لحظه، در حال پردازش اطلاعات وارد شده به آن و نشخوار فکری ست. اما اینکه به چه موضوعی می پردازد و چه اتفاقی در آن می افتد، از دو جهت توسط ما مشخص می شود.

حالت اول زمانی ست که بصورت ارادی و اختیاری، ضمیر هشیارمان را روی یک موضوعِ خاص متمرکز می نماییم. در اینحالت، در حال صحبت کردن یا فکر کردن به آن هستیم.

حالت دوم مربوط به تفکرات ضمیرِ ناخودآگاه ماست. حالتی که به نشخوار فکری معروف است و تقریباً از کنترل ما خارج است.

برای درکِ بهتر حالت دوم، از شما می خواهم یک لحظه سکوت کنید و به صدای ذهن تان گوش دهید. حتماً جملاتی را می شنوید که می آید و می رود.

روش دیگر اینست که در ابتدای صبح که از خواب بیدار می شوید، به جملات و افکاری که در ذهن تان رفت و آمد می کند، توجه نمایید. در این زمان، صدای بلندتری دارند. طبیعی ست که خیلی از آنها را دوست نداشته باشید، اما بهرحال وجود دارند.

اگر چه به ظاهر، کنترلی روی آنچه در ذهن مان نشخوار می شود، نداریم، اما علت ورود آنها به ذهن مان، کسی غیر از خودِ ما نیست.

ما قبلاً به این موضوعات زیاد فکر کرده ایم یا به شکلی، احساساتِ ما تحت تأثیر قرار گرفته است که حالا جولان می دهد. اگر بخواهم از تمثیل استفاده کنم، اینها بخارهایی ست که از باورهای درونی ما بلند می شود و بیرون می آید.

.

تخریب یا سازندگی؟

همانطور که گفتم، مصرف شدن یا نشدنِ انرژیِ درونی، تحت کنترلِ ما نیست و انرژی ذهنی، به هر شکلِ ممکن بایستی خود را آزاد کند و بهمین خاطر، بسته به انتخابِ خودِ انسان، یا باعثِ تخریب می شود و یا سازندگی. اینکه باعث کدامیک خواهد شد، بستگیِ مستقیم به عزت نفس ما دارد.

گاهی اوقات، به موضوعاتی فکر می کنیم که به روح و روان ما آسیب می زند و کم کم تبدیل به بیماری های ذهنی می گردد که می تواند به شکل انواع بیماری های جسمی نیز خود را نشان دهد.

مثل غیبت کردن پشت سر دیگران، چون ساده و سرگرم کننده است و ذهن مریض از این طریق، به راحتی می تواند انرژی خود را آزاد سازد.

یا غُر زدن و ایراد گرفتن از دیگران، که به راحتی مسئولیت را از خود، دور می سازد و بهمین خاطر، در عینِ آزاد کردن انرژی ذهنی، خیلی هم راحت است. 

اگر فکر و ذهن خود را بصورت ارادی هدایت نکنیم، بصورت غیرارادی و معمولاً بی هدف، جهت می گیرد و انرژی درونی ما را مصرف می کند.

مثال آن هم، افکارِ منفی متعددی ست که در موضوعات مختلف شکل می گیرد و سراغ افراد می آید. مثل هجوم افکاری درباره ی احتمال صدمه دیدن عزیزان، از دست دادن مال و اموال، پرداخت نشدن بدهی ها، از بین بردن خود یا دیگران، وجود نداشتن خدا و …

.

تأثیر از محیط

ما در جامعه ای زندگی می کنیم که از لحاظ عزت نفس، در سطح بسیار پایینی ست و طبیعتاً هر روز هم در حال تأثیر پذیری از آن هستیم.

پس در چنین فضایی، هجوم افکار و یا تخیلات منفی، اجتناب ناپذیر است، اما آنچه که تحت کنترل ماست، نحوه ی برخورد ما با آن است.

ما می توانیم با کسب آگاهی و فرآگیری مهارت، ورودی های ذهن مان را کنترل کنیم و اگر دچار فکر منفی شدیم، به شکل درست آن را هدایت نماییم تا اثر تخریبی آن از بین برود.

در ادامه، روش هایی را معرفی می کنم که انرژی ذهنی مان را از حالت خودکار (تحت تأثیر محیط) درآورده و به شکل دلخواه هدایت می کند. حتماً نظر و تجربه تان را در پایین مقاله برایم یادداشت بفرمایید. 

.

اشتغال به یک کار

حتماً متوجه شده اید، افرادی که از صبح تا شب، مشغول فعالیت شغلی اند و مدام در حال حل کردن یک موضوع، یا سامان دادن به اموری هستند، سرشان به زندگی خود است و دچار تصورات واهی و بیمارگونه نمی شوند.

این عادت را در مادربزرگ های خود نیز دیده ایم. آنها از صبح که بیدار می شدند، یا برنامه ای برای پاک کردن سبزی داشتند، یا درست کردن ترشی و مربا، و یا در حال خواندن دعا و قرآن بودند.

آنها بطور فطری می دانستند که اگر بیکار بنشینند، مریض می شوند و البته که این مریضی، از ذهن آنها آغاز می شد.

.

جملات تأکیدی مثبت

یکی از بهترین روش ها، استفاده از جملات تأکیدی مثبت است. وقتی در شرایط مختلف، ذهن ما دستخوش هجوم افکار و اندیشه های منفی ست، شنیدن یا تکرار کردن جملات تأکیدی مثبت، می تواند ذهن ما را از جناح منفی به سمت مثبت هدایت کند.

در این مورد، پیشنهاد می کنم روی عبارت: >>“هدیه صوتی جملات تأکیدی مثبت” بزنید و علاوه بر مطالعه ی توضیحات آن، یک فایل صوتی نیز هدیه بگیرید.

.

.

مطالعه و تحقیق

اگر ذهن تان، آزاد باشد و فعالیتی برای آن تعریف نکنید، مطابق قاعده ی عنوان شده، بصورت خودکار، سراغ افکار و تصورات منفی می رود.

مطالعه ی کتاب با موضوعاتِ مورد علاقه می تواند خوراک خوبی برای انرژی ذهنی باشد. این کار، یک ساخت و سازِ اساسی ست و به کمکِ انرژی ذهن، داده های کارآمدی را وارد ذهن می نماید.

.

نقطه ی مقابلِ افکار منفی

روش دیگری که بسیار مؤثر و عملی ست، تجسم کردنِ حالتِ مقابلِ آن فکر منفی ست، که مانند آبی روی آتش عمل می کند.

توضیح مشروح این تکنیک را در مقاله ی: >>“حذف افکار منفی از ذهن” بخوانید.

.

برای شرکت در دوره رایگان “عزت نفس” >> روی اینجا بزنید

.

.
تمرکز روی خواسته ها

یکی دیگر از روش های کنترل ذهن، هدایت کردن ارادی ذهن، به سمت خواسته ها و اهدافِ دوست داشتنی ست.

این کار، علاوه بر دور شدن از تصورات آسیب زننده، به ما حس خوبی نیز انتقال می دهد و البته ایده های خوبی نیز به فکرمان می رساند. در مقاله ی >>” بزرگترین قدرت تو” به خوبی نحوه ی انجام این کار را توضیح داده ام.

.

قدرت نامحدود ذهن

ذهن ما همانند یک بمب هیدروژنی، سرشار از انرژی ست و به دنبال راهی برای آزاد شدن است. اگر متوجه نباشیم، سرمان بلا می آورد و چه بهتر که از این انرژی، برای ساختن اهداف و رؤیاهای خود استفاده نماییم.

در آموزش “مهندسی جذب” شیوه ی بکارگیری این انرژی فوق العاده را برای ساختن اهداف و خواسته ها توضیح داده ام. پیشنهاد می کنم حتماٌ توضیحات آن را ملاحظه بفرمایید.

.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *