قدم اول چالش ده روزه “اعتماد به نفس”

به چالش ده روزه ی “اعتماد به نفس” خودش آمدید

 

در این ده جلسه، قصد داریم کمی روی باورها و مهارت های مربوط به اعتماد به نفس مان کار کنیم. با این آموزش ها، حداقل یک پله بالاتر خواهیم رفت و همین یک پله، تاثیرات قابل توجهی روی زندگی مان خواهد گذاشت.

.

 

پادکست زیر را بشنوید:

.

.

برای دسترسی به سایر درس ها، از >> اینجا ثبت نام کنید

.

شما قدرتمندی!

همه ی ما، بالقوه انسانهای قدرتمندی هستیم. به این معنی که قادریم توانمندی های زیادی بدست آوریم و اگر در حال حاضر احساس ضعیف بودن می کنیم، بخاطر اینست که روی اعتماد به نفس خود کار نکرده ایم. مرحله ی اول کار، اینست که باور کنیم می توانیم خود را تغییر دهیم. اگر فکر کنی که همین شکل هستی و جور دیگری نمی توانی باشی، مانع و سد بزرگی در برابر خود ساخته ای که تو را از تمرین و تلاش، دور می کند.

.

اهمیت طرز فکر

این موضوع، مربوط به طرز فکر یا مایندست (Mindset) آدمهاست که به گفته ی خانم کارِل دِوِک، به دو شکلِ “ایستا” و “رشد” وجود دارد. خیلی از آدمها، طرز فکر ثابت یا ایستا دارند. یعنی تصور می کنند همین هستند که هستند و جور دیگری نمی توانند رفتار و زندگی کنند. آنها از تغییر کردن وحشت دارند و قادر نیستند خود را در قالب و شخصیت دیگری تصور کنند.

باور فردی که طرز فکر رشد یا پویا دارد اینست که در هر شرایطی که باشم، می توانم رشد کنم و خود را ارتقا دهم. شاید در حال حاضر نتوانم، ولی با یادگیری و تمرین، انجامش می دهم و این همان معنای داشتن اعتماد به نفس است.

.

.

فرق اعتماد به نفس و “عزت نفس”

در واقع عزت نفس، مجموعه باورهایی هست که من نسبت به خود دارم. باور به ارزشمندی خود، باور به توانمندی خود، باور به مسئولیت داشتن خود در زندگی و سایر مواردی که به درون من برمیگردد و مربوط به ضمیر ناخودآگاه من است.

اما اعتماد به نفس، نمود بیرونی و اظهار توانمندی ماست که در دنیای بیرونی بروز و جلوه می کند. اینکه بتوانم به خوبی ارتباط برقرار کنم، با احترام و نیکو درخواست کنم، در جای لازم، به راحتی “نه” بگویم، قدرت “نه” شنیدن داشته باشم، به خوبی جلوی دیگران صحبت کنم و سایر مواردی که توانایی های من را نشان می دهد و برای زندگی اجتماعی لازمست.

در واقع در یک دسته بندی جامع تر، اعتماد به نفس تشکیل شده است از دو باور مربوط به عزت نفس و مجموعه ای از توانمندی هایی که دارم. آن دو باور عبارت است از:

۱- باور به اینکه کاری که بلدم و یاد گرفته ام را می توانم به خوبی انجام دهم و

۲- کاری که بلد نیستم و دوست دارم یاد بگیرم را می توانم به خوبی فرا بگیرم.

با این دو باور درونی و مجموعه ای از توانمندی ها، دیگر کاری نیست که از عهده ی آن بر نیایم.

.

.

در واقع، نبود اعتماد به نفسِ کافی باعث می شود که فرد، حتی قادر نباشد کاری که در آن توانمندی دارد نیز به انجام برساند، مثل رانندگی کردن اکثر خانم ها، یا صحبت کردن جلوی اقوام برای یک فرد خجالتی. وقتی باور درونی فرد در مورد خود، یک باور تضعیف کننده است، جرأت اقدام و انجام کاری که در آن تبحر دارد نیز نخواهد داشت. با داشتن این دو باور مهم (که از عزت نفس حاصل می شود) فقط کافیست که فرد، عملگرا باشد. در این صورت، اعتماد به نفس بالایی در آن زمینه خواهد داشت.

.

 

عملگرا شدن مهمه

در تقویت اعتماد به نفس، قصد داریم مهارت خود را در زمینه ی عملگرا شدن بالا ببریم. لازمه ی این امر، همانطور که اشاره شد، داشتن دو باور مهم درونی در رابطه با اعتماد به نفس است و همچنین یادگیری مهارت های رفتاری مثل درخواست کردن و “نه” گفتن.

در چالش ده روزه ی “اعتماد به نفس” روی برخی از این مهارتها کار می کنیم و شیوه و تکنیک های آنرا ارائه می نماییم. مهمترین عامل برای بالا رفتن اعتماد به نفس، انجام دادن است. انجام دادن، همراه با خطاهای احتمالی و بدست آوردن تجربه. این روند نبایستی متوقف شود، همانطور که جلو می روید، با مسائل تازه تر روبرو می شوید و هر بار، توانمندی خود را ابراز می کنید و به تجربه ی بالاتر می رسید.

دو باور اساسی که در بالا ذکر شد، نقش بسیار مهمی در ادامه یافتن این روند رشد دارد و از آنجایی که جزء باورهای درونی ماست، همیشه و در هر حال بایستی روی عزت نفس خود کار کنیم.

 

.

لطفاً وارد عمل شو

از شما می خواهم این تمرینات نسبتاً ساده را انجام دهید و مطمئن باشید که از پس آن به خوبی بر می آیید. وقتی کارهای جدید انجام می دهید، وارد دنیای جدیدی می شوید که به شما احساس متفاوت می دهد. این احساس که می توانید به شکل دیگری نیز زندگی کنید و مطمئناً لایقش هستید.

در دنیای جدید، می بینید که می توانید کارهایی را که قبلاً جزء محالات زندگی تان بود، با مهارت انجام دهید و جالب اینست که آن زمان، فکر می کردید هیچوقت قادر به انجامش نخواهید بود. شما قدرتمندتر از این هستید.

.

.
همین الان بگو

با نوشتن پاسخ دو سوال مهم زیر، به خودتان کمک کنید تا در اولین گام، به خودآگاهی برسید. این دو سوال اینست:

۱- چه کارهایی را بلد هستی و دوست داری انجام دهی، اما هنوز به مرحله ی انجام نرسانده ای؟

۲- چه کارهایی را دوست داشتی یاد بگیری و انجام دهی، اما سراغ یاد گرفتنش نرفتی؟

با پاسخ دادن به این دو سوال، می خواهیم نسبت به رفتار گذشته ی خود، آگاه تر شویم و  سپس در ادامه ی این چالش، تصمیم بگیریم که با یادگیری مهارت های اعتماد به نفس، آنها را عملی نماییم.

.

اهمیت ثبت تمرینات

قبل از ورود به درس دوم، حتماً به این دو سؤال فکر کنید و نتیجه ی آن را در قسمت دیدگاه (در پایین همین صفحه) یادداشت نمایید. (یادتون نره، کد امنیتی رو هم در قسمت مربوطه وارد کنید و بعد، دکمه ی “فرستادن دیدگاه” رو بزنید). نوشتن تمرینات در بخش دیدگاه این صفحه، دو مزیتِ مهم دارد:

  1. همین الان انجام می دهید و به بعد موکول نمی کنید تا فراموش شود
  2. هر زمان خواستید می توانید به همین صفحه مراجعه کنید و دیدگاه خود را بخوانید و از تغییرات خود، لذت ببرید.

.

اگر در این دوره ثبت نام نکرده ای، از >> اینجا ثبت نام کن

5 دیدگاه برای «قدم اول چالش ده روزه “اعتماد به نفس”»

  • خرداد-1402 در t 12:50 ب.ظ
    Permalink

    مثلا من می خواستم تغییر رشته بدم یا کارهای اداری بانکی رو انجام بدم خودم کار کنم خودم تنها برم بیرون و…. با مردم ارتباط بگیرم مستقل باشم و….. اما نشد

    پاسخ دادن
    • خرداد-1402 در t 4:25 ب.ظ
      Permalink

      بله، موارد مشابه در زندگی خیلی از افراد وجود داره، اما موضوعی که بایستی بدونیم اینه که این اتفاق ها می افته، بخاطر اینکه مهارت لازم در ما نیست و عملگرایی ما ضعیفه. البته کاملاً طبیعی ست که بلد نباشیم، چون به ما یاد داده نشده. اما با یادگیری مهارت های اعتماد به نفس، برای انجام هر کاری، ابزار مناسب در دستان ماست و قادریم راه حل اونرو پیدا کنیم.

      پاسخ دادن
  • آذر-1402 در t 1:09 ق.ظ
    Permalink

    من خیاطم ن حرفه ای ولی بلدم خیلی دوس دارم کار بیارم تو خونه بدوزم.
    یکی هم بهم پیشنهاد داد گفت من چرخ خیاطی میارم برات کارم خودم میارم دم درتون بدوز ولی نتونستم قبول کنم پیش خودم گفتم اگه کاراشون خراب بشه چی واسه همین گفتم نه نمیتونم بدوزم الکی گفتم وقت ندارم.
    با اینکه خودم برای بقیه لباس میدوزم.

    پاسخ دادن
    • آذر-1402 در t 9:09 ق.ظ
      Permalink

      کاملا درست تشخصی دادید. این نپذیرفتن، نشانه ی ضعف در اعتماد به نفس هست که باعث میشه فرصت های زیادی رو از دست بدیم که بسا، ممکن بود شروعِ یک کسب و کار بزرگ و درآمد عالی برامون باشه. پس لازمه روی این مهارت تمرکز کنید و نتایجش رو ببینید.

      پاسخ دادن
  • آبان-1403 در t 2:48 ب.ظ
    Permalink

    سلام سریع جواب دادم
    درمورد شغل سنگ کاری.ورارنندگی

    ومورد دوم یاد گرفتن زبان انگلیسی

    پاسخ دادن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *