سن بلوغ و نیاز به توجه

نکته ی مهمی که در سن بلوغ بچه ها، برای شکل گیری شخصیت آنها مهم است و پدر و مادر بایستی به آن توجه کنند اینست که بچه ها، مخصوصاً دخترها، وقتی به سن بلوغ می رسند، نیاز به خودنمایی و جلب توجه دارند. در واقع نیاز به جلب تأیید دیگران در آنها بوجود می آید.

.

واکنش والدین

این موضوع برای برخی از اولیا قابل درک است، اما عکس العملی که نشان می دهند اینست که فرزند خود را رها می کنند تا هر احساس و هر نیازی دارد، ابراز کند. راحت باشد و در محدودیت قرار نگیرد، چون به عقیده ی آنان “این، اقتضای سن اوست”.

شما به عنوان اولیا، علاوه بر اینکه اقتضای سن فرزندتان را درک می کنید، بایستی برای پاسخ به این نیاز فرزندتان نیز کاری کنید. شما بایستی به شکلی که در توانتان است، نیاز او را تغذیه کنید تا تشنه نماند.

.

راهکارهای ممکن

شما والدین عزیز، برای پاسخ به چنین نیازی در فرزندتان، بایستی سعی کنید:

– بیشتر به او توجه نمایید،

– در مقابل دیگران، از اخلاق و رفتارِ خوبِ او تعریف کنید،

– در عین حال او را با نیازهای طبیعی و نیازهای غیرطبیعی اش آشنا نمایید. فرزند ما بایستی با روحیات خود بیشتر آشنا شود.

اگر این آگاهی را از طرف ما دریافت نکند، دچار نوعی آشفتگی روانی می شود که ممکن است به رفتارهای پرخطر منجر شود.

.

.

چه مواردی را آموزش دهیم؟

اگر فرزند ما نیاز به برقراری ارتباط بیشتری دارد، توانایی برقراری ارتباط را به او آموزش دهیم. اگر احساس نیاز می کند که خود را به اطرافیان نشان دهد و به اثبات برساند، به او اعتماد به نفس دهیم تا در زمینه ی مورد علاقه اش تلاش کند و بدرخشد.

به او یادآوری کنیم که او می تواند در عین دارا بودن یک شخصیت خوب، توانایی هایش را نیز نشان دهد. لازم نیست به هر قیمتی، خود را نمایش دهد تا تأیید دیگران را بدست آورد. مهمتر از هر چیزی، فرزند ما نیاز به آگاهی دارد. رها کردن بچه ها، به معنای درک کردن و فهمیدن آنها نیست. این عقیده که:

“فرزندم داره به اقتضای سنش رفتار می کنه، پس کاری بهش ندارم تا راحت باشه”

باعث می شود از خط قرمزهایی که حتماً در نظر دارید، عبور کند و آگاه نباشد.

 

 

شما بایستی در عین حالی که به فرزندتان (در سن بلوغ) نشان می دهید که دارای آزادی ست و می تواند تا حدی خود را ابراز کند، لازم است او را مطلع کنید که بایستی در چارچوب نیز عمل کرده و از خود و شخصیتش مراقبت و محافظت نماید و خود را در معرض تحقیر، توهین، تمسخر و آزار دیگران قرار ندهد. بایستی به گونه ای عمل کند که ابراز احساساتِ پاکش، باعث سوء استفاده ی دیگران نشود.

همه ی این موارد نیاز به این دارد که من و شما، بعنوان والدین، با فرزندِ خود ارتباط برقرار کنیم و با صحبت کردن، به او آگاهی دهیم تا بداند در گذر از سن بلوغ، با چه مخاطرات احتمالی روبرو می شود و چطور بایستی با آن برخورد کند.

.

 

.

ویدئوی زیر را ملاحظه فرمایید:

.

.

با آموزش هوشمندانه فرزند، بصورت هدفمند و آگاهانه، فرزندت رو تربیت کن تا زندگی موفقی رو تجربه کنه:

.

.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *