درس دوم دوره عزت نفس
مفهوم عزت نفس
به درس دوم دوره مقدماتی عزت نفس خوش آمدید!
.
برای دسترسی به سایر درس ها، از >> اینجا ثبت نام کنید
.
شاید برای شما هم پیش آمده است که دوستی را بعد از سالها دیده اید. با دیدن او، شروع به احوالپرسی و معاشرت با او می کنید و دوست دارید حرف های او را بشنوید. در اینحالت، چیزی که معمولاً برای ما طبیعی جلوه می کند، تغییر نداشتنِ شخصیت اوست که ظاهراً مثل همان آدمِ سابق رفتار می کند و حرف می زند.
ما او را با همان رفتارها، همان شخصیت و واکنش ها می بینیم. گویی عکس العمل های او برای ما قابل حدس است، چون شخصیت او را می شناسیم. این نشان می دهد که عزت نفس آن شخص ثابت مانده است (البته جای خوشحالی دارد که کمتر نشده) و اگر او را با اخلاق و رفتار دیگری ببینیم، ناخودآگاه، تعجب می کنیم و احساس می کنیم با فرد جدیدی روبرو هستیم که مثل قبل نیست.
.
درس دوم
در این درس قصد داریم مفهوم عزت نفس را بصورت عمیق تر، روشن کنیم. اینکه چه چیزی عزت نفس من را تعیین می کند و بالا و پایین می برد. اینکه عزت نفسِ من چطور خودش را نشان می دهد. فرق آن با اعتماد به نفس چیست؟ آیا عزت نفس بالا خوبست یا نباید از حدی بیشتر باشد؟ اینکه آیا اگر من خودم را با عزت نفس بدانم و ارزشمند تلقی کنم، کافی ست؟ عزت نفس من از کجا نمایان می شود.
معمولاً وقتی آدمها با برخی حقایق روبرو می شوند، بخاطر مغایرت با باورهای قبل خود، نسبت به آن جبهه می گیرند. از شما می خواهم بدون تعصب نسبت به شخصیتِ خود، وارد این آموزش شوید و سعی کنید با دقت به آن توجه و آنرا درک نمایید.
.
استفاده از پشتیبانی
برای پاسخ به ابهامات خود می توانید، هر سؤال، ابهام یا نکته ای به نظرتان می رسد، در قسمت دیدگاه همین صفحه یادداشت کنید تا در اولین فرصت، به آن پاسخ دهم. وقتی این یادداشت را انجام می دهید متوجه می شوید که همین نوشتن و تبادل نظر با دیگران، چقدر به شما کمک می کند تا به درک بهتری از موضوع برسید. (یادتون نره، کد امنیتی رو هم در قسمت مربوطه وارد کنید و بعد، دکمه ی “فرستادن دیدگاه” رو بزنید)