درس ششم دوره رایگان “فن بیان” فرزندان
ادب و نزاکت در رفتار
به درس ششم دوره رایگان “فن بیان و اعتماد به نفس فرزندان” خوش آمدید!
.
اگر درس پنجم را ندیده اید، از اینجا وارد شوید.
.
در ارتباط با تربیت فرزند، نکات زیادی وجود دارد که امروز می خواهم به یکی از ریشه ای ترین موارد اشاره کنم. موضوعِ کامل گراییِ والدین!
.
کامل گرایی در تربیت فرزند
تقریباً تمام پدر مادرهای مسئولیت پذیر در تربیت، از فرزند خود انتظار دارند که خوب و بی نقص عمل کند. از او انتظار دارند اشتباه و خطا نکند و گاهی اوقات او را بخاطر کارش، سرزنش می کنند.
حتی آنچه که به تجربه حس کرده ام اینست که پدر و مادر، بصورت غیر ارادی و ناخودآگاه، از فرزندشان انتظار دارند که مطابق با تجربه ی آنها عمل کند.
مثلاً اگر می خواهد با کسی احوالپرسی کند، پختگی آنها را داشته باشد، یا وقتی می خواهد با کسی دوست شود، ملاک های آنها را مد نظر قرار دهد.
.
.
تصور والدین اینست که آنچه در ذهن آنها می گذرد، بایستی فرزندشان هم بداند و تعجب می کنند از رفتار خام و پر از خطای فرزندشان که نمی تواند کاری را به خوبی آنها انجام دهد.
نتیجه ی انتظارات و سرزنش های والدین اینست که فرزند ما، خود را ناقص و ناکافی می بیند و خودباوری اش را از دست می دهد و حتی از اقدام کردن نیز می ترسد.
احتمالاً در این لحظه می گویید: “نه، من اینطوری نیستم، معلومه که بچه م خیلی چیزا بلد نیست” ، ولی واقعیت اینست که عمل و انتظار شما بطور ناخودآگاه، همین گونه است و آنچه که درست و غلط می دانید، ملاک نیست.
به این حالت، کامل گرایی می گوییم که در کار، زندگی و روابط، در حال ضربه زدن به ما و اطرافیان ماست. بخش ابتدایی کارگاه “کامل گرایی در زندگی” را بشنوید:
.
.
پیشنهاد می کنم روی لینک زیر بزنید و حتماً توضیحات آن را مطالعه نمایید. شاید، بار بزرگی از زندگی تان، برداشته شود و احساسِ سبکبالی را جایگزین کند:
>> کامل گرایی در زندگی و تربیت فرزند <<
.
درس ششم
درس ششم را به موضوع بسیار مهم “ادب و نزاکت” اختصاص داده ام. این موضوع آنقدر مهم است که در این دوره ی رایگان نیز به آن پرداخته ام (مربوط به درس ۱۹ دوره ۲۸ روزه).
زیرا مهارت داشتن و توانمندی، بدون وجود ادب و درک دیگران، بیشتر به انسان ضرر می رساند تا منفعت. لطفاً به این درسِ مهم توجه بفرمایید:
.
.
.
ویدئوهای بچه ها
چقدر احساس خوبی ست وقتی باعث می شوی این تصاویر شکل بگیرد و بچه ها، احترام و قدردانی از پدر و مادرشان را تمرین کنند.
.
تمرین امروز، تعارف نیست! اجازه دهید فرزندتان آن را انجام دهد و سپس به درس بعد برود.
.
ثبت نتایج
لطفاً تجربه تان را با دیگران به اشتراک بگذارید و از نتیجه ی این درس، در قسمت دیدگاه (در پایین همین صفحه) بنویسید. (یادتون نره، کد امنیتی رو هم در قسمت مربوطه وارد کنید و بعد، دکمه ی “فرستادن دیدگاه” رو بزنید)
.
نظر اولیای باران درباره دوره اصلی:
.
سلام خیلی عالی بود ممنون ازاین تمرینی که دادید. شایان اول سختش بود اما بعد به مامان بابا و مامان بزرگش قشنگ گفت که دوستمون داره و ممنون هست که ماهم دوستش داریم
سلام
عالیه، این تمرینات کمک می کند تا بچه ها، هم ارزشمندی خود و هم والدین شان را بالاتر ببینند.