بهبود تنفس کودک

یکی از دلایل صدای ضعیف فرزند ما، تنفس های کوتاه و وارد شدن حجم کمی از هوا در ریه ی اوست. در این مقاله قصد داریم دلایل و راهکار غلبه بر این مشکل کودکان را بررسی نماییم.

.

صدای بوق

فرض کنید فرزند شما، بوقی در دست دارد و با این بوق، سر و صدای زیادی می کند. شما به او تذکر می دهید که “یواش تر، آروم فوت کن!”. حق با شماست. هر قدر فشارِ هوا بیشتر باشد، صدای بلندتری ایجاد می شود.

 

 

حنجره ی ما هم به همین شکل عمل می کند. هر قدر حجم هوای بیشتری، پشت تارهای صوتی باشد، صدای بلندتری ایجاد می کند و برعکس، هوای کمتر، صدای ضعیف تری می سازد.

به همین خاطر، فرزند ما بایستی عادت کند تا هوای بیشتری را وارد ریه اش نماید و سپس موقع صحبت کردن، آن را بیرون دهد. این، البته به انعطاف پذیری ریه هم بستگی دارد و می تواند با تمرین و بصورت تدریجی ایجاد شود.

.

.

بریده بریده حرف زدن کودک

انعطاف پذیری ریه و دریافت هوای زیاد، علاوه بر اینکه صدای بلندتری ایجاد می کند، از منقطع حرف زدن بچه ها نیز جلوگیری می نماید. یکی از دلایل بریده بریده صحبت کردن کودکان، همین است.

وقتی کودکِ ما عادت کرده که نفس های کوتاه کوتاه بگیرد، موقع صحبت کردن نیز به سرعت آن را تمام می کند و در میان صحبت، مجبور به نفس‎گیری می شود.

البته منقطع حرف زدن، لزوماً بخاطر هواگیری نیست، بلکه ممکن است مکثی برای فکر کردن و یافتن کلمه ی بعدی باشد (در مقالات فن بیان آمده است) و یا ناشی از لکنت باشد که تا حد زیادی می تواند با تمرینات تلفظ اصلاح گردد.

کسی که تارهای صوتی قدرتمندی دارد، نیاز به حجم هوای زیاد هم ندارد. برخی از کودکان (مخصوصاً دختر بچه ها) اینگونه اند. تارهای صوتی قوی و صدای بلندی دارند و اگر تصمیم به فریاد زدن بگیرند، حتماً بایستی فکری برای محافظت از پرده ی گوشِ خود کنید!!

.

دوره مقدماتی “فن بیان فرزندان” (از اینجا وارد شوید)

.

فوت کردن شمع

تمرین مؤثری که برای تقویت تنفس بچه ها مفید است و به آنها حسِ بازی کردن نیز می دهد، فوت کردن شمع های متوالی ست.

کافی ست چندین شمع، بصورت ردیفی کنار هم روشن کنید و از فرزندتان بخواهید که در راستای شمع ها قرار گیرد.

می توانید ۴ شمع یا تعدادِ بیشتر را با فاصله های ۱۰ تا ۱۵ سانتیمتری از هم، کنار یکدیگر بچینید و از فرزند خود بخواهید در فاصله ی ۱۰ تا ۳۰ سانتیمتری (بسته به سن او) از اولین شمع بنشیند.

این فواصل را می توانید بعد از چند بار تمرین فرزندتان، کم و زیاد کنید تا در بهترین حالت (برای فرزند شما) قرار گیرد. در اینحالت فرزندتان سعی می کند با فوت کردن قوی، هر بار، تعداد بیشتری شمع را خاموش کند.

.
توضیحات ویدئویی زیر می تواند کمک بیشتری به شما کند:

 .

.

دوره مقدماتی “فن بیان فرزندان” (از اینجا وارد شوید)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *