میراسموس و نقش عزت نفس

عزت نفس چیه
شاید ساده ترین تعریفی که می شود از عزت نفس داشت اینست که عزت نفس، میزان ارزشمندی شما نزد خودتان است.

هر قدر به لحاظ درونی، احساس ارزشمندی بیشتری داشته باشید، بصورت ناخودآگاه، احترام بیشتری برای خود قائل خواهید بود و این، رفتارهای شما را کنترل می کند.

افرادی که عزت نفس بالایی دارند، هر حرکتی انجام نمی دهند، نه به این خاطر که ممکنست دیگران آنها را مورد قضاوت بدی قرار دهند، بلکه بخاطر اینکه خود را ارزشمندتر از آن می بینند که چنین رفتاری داشته باشند.

بعنوان مثال، فردی مناسب نمی بیند که ساندویچ بدست بگیرد و در حالی که راه می رود، به آن گاز بزند. اگر چه این عمل، خلاف قانون یا دور از اخلاق نیست، اما از عزت نفس بالای فرد بوجود می آید.

.

اثر درونی عزت نفس

مهمترین اثری که عزت نفس بالا دارد، در احساس درونی افراد است. فرد با عزت نفس بالا، احساس خوبی دارد، احساس رهایی می کند، به اصطلاح، حال دلش خوبست.

.

.
اثر بیرونی عزت نفس

شاید منطقی به نظر نرسد، ولی باید گفت افرادی که عزت نفس بالایی دارند، موفقیت های بیشتری را تجربه می کنند. موفقیت های عاطفی، موفقیت های ارتباطی، مالی و …

.
داستان میراسموس
شاید خواندن داستان میراسمون برای روشن تر شدن نقش عزت نفس در زندگی ما بسیار مناسب باشد.

میراسموس، داستان اردوگاه اسیران امریکایی در کره شمالی ست که در جنگ جهانی دوم اتفاق افتاد.

حدود ۱۰۰۰ زندانی امریکایی در اردوگاهی نگهداری می شدند که ویژگی های منحصر بفردی داشت.

– این اردوگاه از سه طرف دیوار داشت و از یک طرف باز بود، بطوری که زندانیان می توانستند فرار کنند.

– آب و غذا در این اردوگاه به اندازه ی کافی وجود داشت.

– وسایل رفاهی برقرار بود و حتی به زندانیان سیگار داده می شد.

اما واقعیت تکان دهنده ای بود که نمی شد جوابی برای آن پیدا کرد. اینکه نرخ مرگ و میر در این اردوگاه بسیار بالا و به میزان ۳۸% بود.

سازمان های جهانی وضعیت اردوگاه را بررسی می کردند، تا علت این میزان مرگ و میر را پیدا کنند. آیا شکنجه ی خاصی صورت می گرفت؟ آیا ماده ی خوراکی خاصی به زندانیان داده می شد؟ پاسخ تمام اینها منفی بود.

زندانیان به مرگ طبیعی و بدون علت مشخص، از دنیا می رفتند.

تا اینکه دکتر ویلیام مایر، ژنرال ارتش امریکا، وارد این اردوگاه شد تا موضوع را بررسی کند.

دکتر مایر پس از بررسی های بسیار، پاسخ معما را پیدا کرد. او دریافت که سه اتفاق در حال جریان است تا چنین نرخی از مرگ و میر را باعث شود.

۱- فقط اخبار منفی به زندانیان می رسید. اگر نامه ای حاوی خبر خوشحال کننده ای بود و یا باعث امید در زندانیان می شد، سر از سطل زباله در می آورد. اما اخبار ناخوشایند و بد، به سرعت به دست زندانی می رسید.

۲-  زندانیان در جلساتی، مجبور بودند خاطراتی را در مقابل سایرین تعریف کنند که در آن مرتکب جنایت و یا اشتباه بزرگی شده بودند و یا می توانستند به کسی کمک کنند و اینکار را نکرده بودند.

۳- هر کس جاسوسی می کرد و از اقدامات خلاف یا برنامه ی فرار دیگران نزد زندانبان می گفت، پاداش دریافت می کرد، در حالی که با فرد خاطی برخوردی نمی شد.

(توضیحات ویدئویی این داستان در دوره رایگان ارائه داده شده است)

دکتر مایر دریافت که این سه جریان، باعث از بین رفتن عزت نفس و امید در زندانیان می شود. به طوری که احساس درونی شان را نسبت به خود به هم می زند و انگیزه ی آنها را برای ادامه ی زندگی نابود می کند.

.
نقش عزت نفس

داستان میراسمون به روشنی نشان می دهد که برخی از عادات و رفتارهای ما، باعث خشکیدن عزت نفس درونی مان می گردد و امید و انگیزه را در ما کمرنگ می کند.

بعنوان مثال، ممکن است افراد زیادی را دیده باشید که اهل غیبت کردن هستند. در واقع این کار، شبیه اقدام سوم اردوگاه است که در بالا توضیح داده شد.

وقتی غیبت کسی می شود، در واقع کارها و اقدامات نادرست او در حال برملا شدن است و شخص غیبت کننده، پاداشی به شکل “باز کردن عقده ی درون” بدست می آورد، در حالی که به شخص غیبت شونده نیز (به ظاهر) آسیبی نمی رسد.

اعمالی مانند غیبت، عزت نفس را در ما از بین می برد و احترام درونی ما را نسبت به خود کاهش می دهد.

هر قدر از درون، احساس ارزشمندی بالاتری داشته باشیم و خود را قابل احترام و لایق ببینیم، امید و انگیزه ی بیشتری در ما پدیدار می گردد، به طوری که ما را به حرکت و تکاپو می اندازد.

.

.
دوره رایگان عزت نفس

پیشنهاد ما به شما دوست عزیز اینست که در دوره رایگان “عزت نفس” شرکت کنید و نسبت به خود، خودآگاهی بیشتری بدست آورید.

در این دوره، توضیح داده شده که مفهوم عزت نفس چیست و چرا لازم است و چه نشانه هایی در رفتارهای ما دارد. همچنین رفتارها و عملکردهایی که آفت عزت نفس ماست، بیان شده است و در آخر راهکارهایی را برای افزایش احساس ارزشمندی ارائه کرده ایم.

.

برای شرکت در این دوره غیر حضوری، لطفاً روی تصویر زیر کلیک کنید.

.

.
نظر یکی از شرکت کنندگان این دوره:

.

.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *