شروع سخنرانی (۱)

وقتی پشت میکروفن قرار می گیریم تا صحبت های خود را شروع کنیم، بایستی بدانیم که جملات ابتدایی ما بسیار مهم و تأثیر گذار است. چرا که نشان می دهد، این سخنرانی تا چه حد شنیدنی و جذاب خواهد بود.

مثل بسیار معروف و بجایی وجود دارد: “سالی که نکوست، از بهارش پیداست.”

.

توجه حداکثری

دقایق ابتدایی صحبت، بالاترین میزان توجه مخاطب را دارد. این موضوع به این دلیل است که مخاطب، انسان جدیدی را می بیند که برایش کاملاً ناآشناست و از بیان و کلامش، بی خبر است.

این حس کنجکاوی فرد است که او را وادار می کند، بدون توجه به سایر موارد پیرامونی، تنها و تنها به سخنران نگاه کند و به کلامی که از دهان او خارج می شود، توجه نماید.

.

افول توجه

اما داستان به همین منوال پیش نمی رود. جملات تکراری و بدون محتوای سخنران در ابتدای صحبت، مخاطب را به بی توجهی وا می دارد و در اصطلاحِ فن بیان، ریموت سخنران در دست مخاطب بوده و هر زمان خسته شود، صدای سخنران را خاموش می کند.

سخنران پس از سلام، جملات زیادی را در ارتباط با کلیات سمینار یا جلسه مطرح می کند و به توضیح حواشی موضوع می پردازد.

اینکار، شنوندگان را خسته کرده و نسبت به ارزشمندی صحبت ها، دچار تردید خواهد کرد.

یک روال عادی و بدون ریسک، برای شروع سخنرانی، مطابق با قدمهای زیر است:

۱- نام خدا و …

ابتدا نام خدا یا بیتی که گویای شروع کار با نام خداست، بیان می شود.

.

۲- سلام و احوالپرسی

سپس یک سلام و احوالپرسی ساده با مخاطبان صورت می گیرد.

.

۳- احترام و ارزش گذاری به مخاطب

در قدم بعد، بایستی از مخاطبان حسن جویی کرد. این افراد حاضر شده اند بجای پرداختن به سایر امور، به آموزش روی آورند و پای صحبتهای شما بنشینند. به راستی قابل تقدیر است.

.

۴- معرفی کوتاه خود

شما بایستی در دو یا سه جمله ی کوتاه، خود را برای مخاطبانی که از شما شناخت ندارند، معرفی کنید. همانطور که بیان شد، این معرفی بایستی مختصر و مفید باشد.

۵- بیان کلیات موضوع

در ادامه بهتر است، کلیاتی از موضوع سمینار و مطالبی که قرار است ارائه شود، بیان نمایید. در این قسمت هم بایستی موجز بودن کلام، لحاظ گردد..

.

.

برای شرکت در دوره رایگان غیرحضوری “فن بیان”، روی تصویر بزنید

.

یک شروع متفاوت

اما شروعی متفاوت می تواند مخاطبان را سر جای خود میخکوب کند تا حداکثر توجه را به صحبتهای شما داشته باشند.

یک شروع متفاوت، باعث جلب توجه و کنجکاوی مخاطبان می شود و آنها را وادار می کند، به گونه ای متفاوت به این سخنرانی توجه کنند.

.

گل اول بازی

شاید کسانی که اهل تماشای فوتبال هستند، این تجربه را داشته باشند که وقتی در ابتدای بازی، تیم محبوبشان به حریف گل می زند، بسیار سر ذوق می آیند و تأکید می کنند که “این بازی دیدن داره”

.

این حالت برای شروع یک سخنرانی نیز برقرار است. یعنی اگر سخنران شروع صحبتهای خود را با جذابیت و هیجان آغاز نماید، شنونده حساب دیگری روی  آن باز خواهد کرد.

برخی از روشهای فوق العاده ی شروع عبارت است از: رفتار غیر منتظره، سؤال خوب، بیان داستان، قول یا تضمین و آمار مهم.

در مقاله ی بعدی، توضیحات بیشتری را در رابطه با روشهای غیر عادی شروع یا یخ شکنی خواهید خواند. برای مطالعه، روی اینجا کلیک نمایید.

امیر احمدی

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *