تکنیکهای تقویت اعتماد به نفس

همه ی ما در زندگی از سطحی از اعتماد به نفس برخورداریم که به کمک آن می توانیم کارهایی را انجام دهیم. وقتی تکنیک های اعتماد به نفس را فرا می گیریم، محدوده ی توانایی های ما، بزرگتر می شود.

.

گاهی، افراد تعجب می کنند که چرا دیگران می توانند کاری را انجام دهند و آنها نمی توانند و به همین خاطر لب به شکایت از روزگار و شانس باز می کنند.

در حالیکه این عدم توانایی، حاصل نگرش ها و عملکردهایی ست که خود داشته اند و کسی در این رابطه مقصر نیست.
اگر احساس می کنید که اعتماد به نفستان پایین است، اگر دوست دارید محدوده ی عمل خود را گسترده تر و جرأت مندی خود را بیشتر کنید، می توانید از تکنیک های زیر بهره ببرید و با تمرین هر روزه، سطح اعتماد به نفستان را بالاتر ببرید.

برای بهره مندی بیشتر از این مقاله، بهتر است مقاله ی اعتماد به نفس چیست” را نیز از اینجا مطالعه نمایید.


فراموش نکنید که هیچکس یک شبه به اعتماد به نفس بالا نرسیده و این کار نیازمند تمرین ذهنی و عملی ست که امیدوارم برای اینکار، انگیزه ی لازم را داشته باشید و ادامه دهید. پس شروع می کنیم.

.

.

ویژگی های مثبت من

همه ی ما دارای تواناییهای بسیاری هستیم که کم و بیش به آنها واقفیم. بعضی از ما، نسبت به خود کم لطفیم، توانایی خود را در یک زمینه، بی ارزش می دانیم و معتقدیم که موضوع با اهمیتی نیست و البته همه این توانایی را دارند.

اینطور نیست! هر یک از این تواناییها ممکن است برای ما ساده و طبیعی باشد، اما افراد بسیاری هستند که بی نصیب از آن اند و این کاملاً طبیعی ست.

همین الان، کاغذ و قلمی جلوی خود بگذارید و قبل از نوشتن، با خود مهربان باشید. برای خود احترام قائل شوید، همانطور که برای یک شخص عزیز و محترم احترام قائل می شوید. اگر کسی آن اطراف نبود، خود را نوازش کنید و با خود مهربان تر شوید.

.

شروع کنید به استفاده از تکنیک “تحسین کردن از خود”. توانایی های خود را یک به یک به خاطر آورید و ۵ مورد از آنها را با جملات کوتاه، روی کاغذ یادداشت کنید. مثل این موارد:

    به خوبی با یک فرد غریبه ارتباط برقرار می کنم،
    دستپخت خوبی دارم،
    دستخط من خیلی خوب است،
    به راحتی می توانم به دیگران محبت و مهربانی کنم،
    با خدا به زیبایی گفتگو می کنم،
    می توانم به سادگی عشق بورزم،
    در شغل خود تخصص دارم و از پسِ زیر و بم آن برمی آیم،
    ورزش خاصی را فرا گرفته ام،
    می توانم چند نفر را برای انجام کاری مدیریت کنم،
    همیشه راستگوام و اهل دروغ نیستم،
    همواره به دنبال یادگیری هستم،
    در مواقع لزوم از خود شجاعت نشان می دهم،
    زود از کوره در نمی روم و کنترل خوبی روی خود دارم،
    یک کار هنری بلد هستم و از آن لذت می برم،

.

.

تکنیک “یادآوری کارهایی که توانسته ام”

یک دفترچه ی مخصوص به نام دفترچه ی اعتماد به نفس داشته باشید و این تمرین را در آن یادداشت نمایید. در این تمرین بایستی در جای ساکت و آرامی بنشینید و در حالیکه برای خود احترام قائلید، کارهایی را به خاطر آورید که به خوبی از عهده ی انجام آن برآمده اید. احتمالاً برای آن کار مورد تحسین دیگران نیز قرار گرفته اید و اگر اینطور نشد، نگران نباشید، الان کسی هست که می خواهد از آن تقدیر کند. 

به خاطرات گذشته رجوع کنید، جایی که بخاطر انجام کاری به خود افتخار کردید و یا مورد تقدیر قرار گرفتید.

.

هر یک از این موارد، اتفاقات مهمی ست که نشان می دهد شما می توانید از عهده ی انجام کار برآیید.
هنگام نوشتن، روی نحوه ی انجام آن کار و احساسی که حین انجام آن داشته اید، بیشتر تمرکز کنید و درباره ی آن بنویسید.

خود را مقید به جمله بندی های درست و بدون اشکال نکنید، اصلاً مهم نیست. قرار نیست این جملات در جایی پخش شود، پس نگران جمله بندی های خود نباشید. فقط کافیست خودتان از آن سر در بیاورید، چون قرار است بعداً آنرا مطالعه کنید.
این موارد را همواره تکمیل کنید، اگر چیزی از گذشته خاطرتان رسید، اگر کار جدیدی را به خوبی انجام دادید، آنرا نیز به نوشته های قبل اضافه کنید.

.

اعتماد به نفس کاذب

در این باره، لطفا ویدئوی زیر را مشاهده کنید:

 .

.

تکنیک “تصمیم کوچک”

همیشه بایستی کار را در اندازه ی کوچک شروع کرد. این کار می تواند هر چیزی باشد. شروع کردن از مقیاسهای کوچکتر، مزیتهای مختلفی دارد که “بدست آوردن اعتماد به نفس”، یکی از مهمترین مزایای آن است.
وقتی کاری را در اندازه ی کوچک تر شروع می کنید، راحت تر می توانید آنرا به انجام برسانید. این فرآیند، هم اعتماد به نفس انجام آن کار را در انسان بالاتر می برد و هم فرد را با زوایای نهفته ی کار آشنا می کند.

پس همین الان تصمیم بگیرید تا کار ناتمام گذشته را به اتمام برسانید و یا دست به یک اقدام کوچک بزنید.

.

فقط قرار است یک کاری را انجام دهید که تقریباً مطمئنید از پس انجام آن بر می آیید. این می تواند سطح اعتماد به نفس شما را بالاتر ببرد.

.

تکنیک “جملات تأکیدی”

یکی دیگر از روشهای بالا بردن اعتماد به نفس، استفاده از جملات تأکیدی مثبت است. هر ویژگی مثبتی که دوست دارید داشته باشید را بصورت جملات تأکیدی و مثبت، برای خود بسازید و هر روز آنرا بارها و بارها تکرار کنید.
ما در این سایت، یک بسته ی صوتی رایگان از جملات تأکیدی مثبت آماده کرده ایم که می توانید از آن نیز استفاده کنید.

امیر احمدی

.

.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *